Close

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.
Svart: Over 160 cm.

Vektgrense: 120 kg

NB! Barn under 6 år må følges i løypene av ansvarlig voksen i grønne løyper.
Barn under 12 år må følges i løypene av voksen i blå, røde og sorte løyper.

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter

Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest innen midnatt dagen før ankomst. Da er du/dere garantert plass. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet & Opplæring

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke

Det er tillatt å medbringe egen mat og drikke.

hl-icon-about_general-bw-pos

Parkering

Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til parken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya.

Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hva er åpningstidene?

Åpningstidene i parken varierer med sesongen. Oppdaterte åpningstider finner du her.

- Hva med barn i parken?

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha med en voksen i blå, røde og sorte løyper. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

- Hva er egenerklæringsskjema?

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man?

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Parken har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Vi har et maks antall seler som vi deler ut, når dette antallet er nådd, kommer det ikke inn flere før noen leverer tilbake selen, slik at det ikke skal bli for fullt i parken.

- Hvor parkerer jeg?

Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til parken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya.

- Hva er Drop-in?

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass. På dager med regulær åpningstid legges ikke forhåndssolgte billetter ut til salg i vår butikk.

- Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

- Er det noen form for servering?

Vi har en kiosk, hvor vi selger ulike kaffesorter, brus, is, baguetter, kaker m.m. Middag selges ikke i kiosken vår, men kan kjøpes i restauranten ved Valsøya Fjordcamping som også er på stedet.

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale?

Nei. De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

- Er det lov å ha med medbrakt mat?

Ja, det er lov. (Grunnet brannfare tillates ikke medbrakt kull, engangsgriller osv).

- Kan jeg ta med hunden min?

Hunder er tillatt i parken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål og kontakt valsoya@hoytlavt.no eller tlf 923 00 633.

- Hva om været blir dårlig?

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til valsoya@hoytlavt.no og vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf 923 00 633 (her kan det være stor pågang i sesong).

Veien til oss

Her finner du veibeskrivelse og informasjon om hvordan du kommer deg til klatreparken.

hl-icon-direction-bw-pos

Adresse

Valsøyvegen 39, 6687 Valsøyfjord

hl-icon-direction-bw-pos

Parkering

Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til parken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya.

Åpningstider 2020

Merk at åpningstidene varierer og det kan være merknader i løpet av sesongen.

Påska 2020

ÅPENT:

Palmehelga, lørdag 4. april og søndag 5. april, samt påskehelga, lørdag 11. april og søndag 12. april kl. 11.00 - kl. 15.30

Kjøp billett

18. april - 19. juni

ÅPENT:

Lørdag og søndag: Kl. 11:00 - kl. 15:30

MERKNAD:

Vi kan holde åpent utenfor ordinær åpningstid ved gruppebestilling, skoleklatring og bedriftsklatring. Ta kontakt.

Kjøp billett

21. mai - Kristi Himmelfartsdag

ÅPENT:

Torsdag kl. 11.00 - kl. 15.30

Kjøp billett

20. juni – 16. august

ÅPENT:

Alle dager: Kl. 11:00-16:30

Oppstart i ny løype må skje innen kl. 16.00

Kjøp billett

17. august – 11. oktober

ÅPENT:

Lørdag/Søndag: Kl. 11:00-15:30

Hver dag i uke 41 (høstferie): Kl. 11:00-15:30

Kjøp billett

Priser 2020

Finn oversikt over priser for aktiviteter i klatreparken. Du sikrer deg plass til klatreparken ved å kjøpe på nett innen kl. 10.00 samme dag som du/dere ankommer parken (med forbehold om at det er ledige billetter). Det er også mulig å kjøpe drop-in-billetter ved ankomst i parken, hvis det fortsatt er ledige billetter. Det er gratis inngang i klatreparken, det er kun de som skal klatre i løypene som må kjøpe billett.

hl-icon-ticket-bw-neg

Dagskort

Dag - Stor

Person over 140 cm høy.

360,-
Dag - Medium

Person 110 - 140 cm høy.

290,-
Dag - Liten

Person under 110 cm.

190,-
Grupperabatt

For grupper fra 10 personer og oppover.

310,- 240,- 140,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Sesongkort

Sesongkort

Alle høyder. Gjelder

1500,-
hl-symbol-team_work-bw-pos

Teambuilding (bedrift, grupper)

Klatring 1-3 timer pr. pers. kan kombineres med andre aktiviteter, som kajakk, yoga, padling, roing, ølsmaking, enkel bespisning med evt. overnatting i lavvo på Engholmen eller bespisning og overnatting på Valsøya.

Kontakt oss for pakkepris.

hl-symbol-skoleklasser-bw-pos

Skolepris

Minimum 10 personer. 3 timer i parken. Kr 250,- per person.

Vi kan holde åpent utenfor ordinær åpningstid. Minstepris kr 5000,- (inntil 15 personer). Fra og med person 16 og oppover er prisen kr 310,- per person.

Kontakt oss for avtale.

hl-symbol-group_adventure-bw-pos

Bedrifter

Vi kan holde åpent utenfor ordinær åpningstid for grupper. Minstepris kr 5000,- (inntil 15 personer).
Fra og med person 16 og oppover er prisen kr 360,- per person.

Kontakt oss for avtale.