Close

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn: Over 110 cm.
Blå/røde: Over 140 cm

Vektgrense: 120 kg

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper. Vi anbefaler min. 1 voksen per 4 barn. For barn under 12 år må det finnes en ansvarlig voksen tilstede i parken også når de klatrer alene i oransje og grønne løyper.

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til Egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter

Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest innen midnatt dagen før ankomst. Da er du/dere garantert plass. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet & Opplæring

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning

Anbefalt bekledning varierer med sesong. Til vinterklatring passer det fint med skibekledning, hansker, tynn lue som passer under hjelm og varme sko med god såle.
På sommeren anbefaler vi treningstøy eller turtøy. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne.

Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke

En aktiv dag i parken får fart på matlysten. Vi har Kjerag Lodge Restaurant & Bar på stedet for lette måltider og forfriskninger, åpen mens parken er åpen.

Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hva med barn i parken?

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha med en voksen i blå, røde og sorte løyper. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

- Hva er egenerklæringsskjema?

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man?

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Parken har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Vi har et maks antall seler som vi deler ut, når dette antallet er nådd, kommer det ikke inn flere før noen leverer tilbake selen, slik at det ikke skal bli for fullt i parken.

- Hvor parkerer jeg?

Vi har gratis parkering med god kapasitet rett ved parkområdet. Følg skilting.

- Hva er Drop-in?

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass. På dager med regulær åpningstid legges ikke forhåndssolgte billetter ut til salg i vår butikk.

- Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale?

Nei. De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass.

- Er det lov å ha med medbrakt mat?

Det finnes grillplass og benker hvor man kan nyte medbrakt mat.

- Kan jeg ta med hunden min?

Hunder er tillatt i parken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål og kontakt sirdal@hoytlavt.no eller +47 990 92 003

- Hva om været blir dårlig?

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til sirdal@hoytlavt.noog vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf. 990 92 003 / (her er det dessverre stor pågang i sesong).

Veien til oss

Her finner du veibeskrivelse og informasjon om hvordan du kommer deg til klatreparken.

hl-icon-direction-bw-pos

Adresse

53 Tjørhomfjellet
4443 Tjørhom
NORWAY

hl-icon-direction-bw-pos

Med bil

Fra Stavanger
Fra Stavanger følger du E39 mot Kristiansand etter at du har kjørt gjennom Ålgård tar du til venstre på FV45 til Sirdal. Du holder deg på denne veien i ca. 70 km (omtrent en times kjøring). Du vil nå se skilt inn til Tjørhomfjellet her tar du av veien. Kjør over broen og ta veien til venstre etter broen. I enden av denne veien finner du klatreparken!

Fra Kristiansand
Fra Kristiansand kjører du E39 til du kommer til avkjørselen til Kvinesdal. Deretter kjører du mot Feda og kjører igjennom Feda hvor du tar til høyre inn på FV803 følg denne helt til du kommer til enden av veien ta så til høyre inn på FV466 denne følger du også helt til enden hvor du tar til venstre inn på FV42 Kjør så til Tonstad gjennom Tonstad over broen og ta til høyre inn på FV468. Følg denne helt du ser skilt mot Sandnes her tar du til venstre like før en Joker butikk og inn på FV45 kjør ca. 1km så ser du skilt til Tjørhomfjellet. Kjør over broen og ta veien til venstre etter broen. I enden av denne veien finner du klatreparken!

Åpningstider 2020

Merk at åpningstidene varierer i løpet av året. Grupper har også mulighet til å bestille tid utenom åpningstider. Send en forespørsel til sirdal@hoytlavt.no

23. mai - 21. juni 2020 åpner klatrparken igjen!

ÅPENT:

Lørdag & søndag kl. 10.30 - 17.00
** mandag 1. juni - 2. pinsedag , 10.30-17.00

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 16:00

Kjøp Billet

24. juni - 9. august

ÅPENT:

Sommerferien - Alle dager kl. 10.30 - 17.00

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 16:00

Kjøp Billet

10. august - 27. september

ÅPENT:

Lørdag & søndag. Kl. 10.30 - 17.00

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 16:00

Kjøp Billet

HØSTFERIEN fredag 2. - søndag 11. okt

ÅPENT:

Alle dager 10.30 - 16.00

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 15:00

Kjøp Billet

Priser 2020

Du sikrer deg plass til klatreparken ved å kjøpe på nett innen en time før åpningstid på dagen du/dere ankommer parken i regulær åpningstid.

hl-icon-ticket-bw-neg

Dagskort

Dag - Stor

Person over 140 cm høy.

340,-
Dag - Medium

Person 110 - 140 cm høy.

290,-
Dag - Liten

Person 80cm - 110 cm. høy

180,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Sesongkort

Sesongkort - Stor

Over 140cm. Klatre så mye du vil innenfor våre åpningstider

1500,-
Sesongkort - Medium

110-140cm. Klatre så mye du vil innenfor våre åpningstider

1300,-
Sesongkort - Liten

80-110cm. Klatre så mye du vil innenfor våre åpningstider

750,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Gruppepriser

Bursdag

Min 8 pers. Rabatt pr/pers.

- 50,-
Gruppepris

Min 10 pers. Rabatt pr/pers.

- 50,-
hl-symbol-skoleklasser-bw-pos

Skolepris

Dagskort 200,- pr. pers.

Torsdager og fredager. Vi kan holde åpent utenfor ordinær åpningstid hvis min. 10 pers.

Kontakt oss for avtale: sirdal@hoytlavt.no

hl-symbol-team_work-bw-pos

Teambuilding (bedrift, grupper)

Kontakt oss for pakkepris: sirdal@hoytlavt.no

hl-symbol-group_adventure-bw-pos

Gruppe (utenfor ordinær åpningstid)

Vi kan holde åpent utenfor ordinær åpningstid for grupper. Min 10. pers

Kontakt oss for avtale: sirdal@hoytlavt.no