Close

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.
Fjellvåken: Over 140 cm.

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til Egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter på nett

I år selger vi kun billetter på nett! Nå kan du kjøpe billett samme dag enten hjemmefra eller når du ankommer parken. Men jo før jo bedre, da det kan fort bli fullt i sommersesongen. Vis kvittering med QR kode ved ankomst og få utdelt utstyr med det samme.

Kjøp billetter her

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer som kan henge seg fast (hettegensere o.l.) anbefales ikke. Langt hår må også samles i strikk e.l.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke

Fra kaféen serverer vi grillpakker, kaffe, is, drikke og et utvalg snacks. Det er også tillatt å medbringe egen mat og drikke, men terrassen og kaféen er forbeholdt betalende gjester. Det er også bra med sitteplasser ute på plenen foran kaféen med panoramautsikt mot vår lengste zip-line og Grotjønn.

Høyt & Lavt grillpakke:
Hos oss kan du kjøpe saftige hamburgere og pølser som er levert av Slakter Eide sammen med håndlagde hamburger- og pølsebrød fra Kjøkkenskapet. Når du har valgt ut ditt eget grillmåltid tar du dette med ut og griller det selv på en av våre griller. Vi har effektive gassgriller som vi låner ut til våre gjester som handler i kaféen.

Forskriften for brannforebygging:
Det er i tidsrommet 15. april til 15. september forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen.

hl-icon-sleep-bw-pos

Overnatting

Foreløpig tilbyr vi ikke overnatting i klatreparken.

Men vi kan anbefale Kristiansand Feriesenter ytterst i Kristiansands fantastiske skjærgård som et godt alternativ:
Et 5-stjernes feriesenter med 250 plasser for campingvogn, bobil og telt. De har også flotte leiligheter, hytter og motellrom med totalt 250 sengeplasser.

Og hvis du ønsker hotell så er Scandic Kristiansand Bystranda, Sørlandets største og nyeste hotell et supert alternativ. Hotellet ligger sentralt i byen og vegg i vegg med Aquarama - badeland med SPA og treningssenter. Reserver rom på www.scandichotels.no/KristiansandBystranda

Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hvor lang tid bør man beregne i parken?

For en god opplevelse anbefaler vi 3 timer og gjerne mer for barnefamilier. Du trenger ikke bestille tid på forhånd og kan klatre så mye du vil i parkens åpningstider når du har billett

- Hva med barn i parken?

Barn under:

  • 12 år må ha med en voksen i blå og røde løyper.
  • 6 år må ha med en voksen i grønne løyper.

Vi anbefaler minimum 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn under 12 år tilgang til de høye løypene i parken uten følge av ansvarlig voksen. Skal du som voksen kun følge med minstemann under 6 år, kan du bare betale barnebillett og bli med dem opp i de oransje løypene.

- Hva er egenerklæringsskjema?

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man?

Alle som skal benytte klatreparken får opplæring og hjelp til å ta i bruk utstyret som man får utdelt ved ankomst. Sammen med en instruktør går man gjennom en opplæringsløype hvor man også får god info om parken og våre sikkerhetsrutiner. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid, men opplæringen gjøres kontinuerlig og tar rundt 15-20min. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Vi har et bestemt antall seler som vi kan dele ut før parken er full. Derfor har vi dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Når dette antallet er nådd, er det ikke flere seler tilgjengelig før noen er ferdige med å klatre og leverer tilbake sin sele.

- Hvor parkerer jeg?

Vi har gratis parkering på Parkering Sør ved Breimyrveien nr. 100 på Hellemyr. Vi har også gratis parkering med begrenset kapasitet på Parkering Øst ved Gamle Mandalsvei 22 innerst i Suldalen.

- Hva er Drop-in?

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass. På dager med regulær åpningstid legges ikke forhåndssolgte billetter ut til salg i vår butikk.

- Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Enkelte grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (men må avtales på forhånd).

- Er det noen form for servering?

Kaféen vår har like åpningstider som klatreparken. Vi tilbyr is, diverse kalde og varme drikker samt et utvalg snacks. Du kan også kjøpe grillmat som du griller på en av våre gode og effektive gassgriller. Grillene lånes ut til gjester som handler grillmat fra kaféen.

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale?

Nei – De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

- Er det lov å ha med medbrakt mat?

Ja – Ta gjerne med deg nista og nyt den ute i parkens områder (men kaféen er forbeholdt betalende gjester).

- Kan jeg ta med hunden min?

Hunder er tillatt i parken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål kontakt kristiansand@hoytlavt.no eller tlf. 458 33 550

- Hva om været blir dårlig?

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du likevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til kristiansand@hoytlavt.no og vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf. 458 63 000 (her kan det dessverre være stor pågang i sesong).

Veien til oss

Her finner du informasjon om hvordan du kommer det til klatreparken. Se spesielt om parkering!

hl-icon-direction-bw-pos

Adresse

Gamle Mandalsvei 110, 4617 Kristiansand

hl-icon-direction-bw-pos

Avstander

Kristiansand sentrum: P - 6,5 km, Sykkel/buss - 3,5 km
Kristiansand Dyrepark: 15 km
Arendal: 72 km
Mandal: 40 km

hl-icon-direction-bw-pos

GPS koordinater Parkering

GPS Latitude: 58.151750
GPS Longitude:7.927114

hl-icon-direction-bw-pos

Med bil

Med bil - Fra Stavanger
Følg E39 mot Kristiansand. Ved Fidjebakken, ta av til høyre mot Rige, kryss over E39 og fortsett tilbake på E39 vestover ca. 1 km til avkjørselen til Hellemyr. Følg veien ca. 1300 meter til du kommer til Breimyrveien nr. 100 hvor du finner Parkering Sør.

Med bil - Fra Oslo
Følg E18 til Kristiansand og fortsett videre på E39 6,1 kilometer mot Stavanger. Etter toppen av Fidjebakken/E39 ta du avkjørselen til høyre som er skiltet med Hellemyr. Følg veien ca. 1300 meter til du kommer til Breimyrveien nr. 100 hvor du finner Parkering Sør.

Med bil - Fra Setesdalen
Følg Riksvei 9 mot Kristiansand. 4 km før Kvadraturen, like ved en Esso-stasjon tar du avkjørsel til høyre mot Suldalen. I neste kryss tar du igjen av til høyre og følger skilting til Suldalen. Etter 900 meter kommer du til Parkering Øst som ligger like etter flere hvite høyblokker på høyre side.

Parkering
Vår hovedparkeringsplass har adresse Breimyrveien 100 og ligger like ved Solkollen Barnehage på Hellemyr.
Fra skiltet med Grotjønn Turområde som står på parkeringsplassen tar du til høyre og går 200 meter langs Breimyrveien på gangstien mot til Tjuvhelleren busstopp. Like til venstre for busstoppet ser du et stort Høyt & Lavt skilt over turstien som tar deg rett ned til parken. Etter 200 meter befinner du deg midt i parken med zip-linene spent høyt over deg. En spennende og naturskjønn måte å entre parken på!
Parkering

Skjermbilde-2017-05-04-kl.-11.58.20.png#asset:4191

hl-icon-direction-bw-pos

Bussforbindelser

Bussruter til klatreparken
17 og 18 som går mot Hellemyr. Gå av på busstoppet Tjuvhelleren.
19 som går mot Suldalen. Gå av på busstoppet Suldalen og gå 700 meter inn langs Grotjønn til parken. Obs! Myke og harde trafikanter deler veien, hold siden!

Busstider finner dere her.

hl-icon-direction-bw-pos

Med sykkel

Ta gjerne sykkelen til oss! Gamle Mandalsvei som passerer gjennom parken er en del av Nasjonal sykkelrute 1 og Nordsjøruta. Sykkelen kan du sette fra deg like ved kafeen og inngangen til parken. Det er kun 3,6 km på sykkelsti fra Kristiansand sentrum.

Se rute her.

Priser

Alle billetter kjøpes på nett, selv når dere ankommer parken. For å være sikker på plass til klatreparken så kjøp dagen før du/dere ankommer parken i regulær åpningstid. For dere som ikke har kjøpt billett hjemmefra, så kan man bruke mobilen eller låne tilgjengelige iPads ved ankomst.

hl-icon-ticket-bw-neg

Dagskort

Full pakke

Person over 140 cm høy.
Inkludert en enkelttur i Fjellvåken

450,-
Dagskort over 140 cm

Person over 140 cm høy.

330,-
Dagskort mellom 110 - 140 cm

Person 110 - 140 cm høy.

275,-
Dagskort under 110 cm

Person under 110 cm.

120,-
Fjellvåken

Enkelttur uten dagskort.

200,-
Fjellvåken

Enkelttur ved kjøp av dagskort.

140,-
hl-icon-ticket-bw-neg

3 timers billett

3 timer over 140 cm

Klatring i 3 timer i ordinær åpningstid for person over 140 cm.

280,-
3 timer mellom 110 - 140 cm

Klatring i 3 timer i ordinær åpningstid for person mellom 110 - 140 cm

225,-
3 timer under 110 cm

Klatring i 3 timer i ordinær åpningstid for person under 110 cm.

100,-
hl-symbol-sesongkort-rgb-neg

Sesongkort

Sesongkort

For de over 140 cm

1190,-
Sesongkort

For de mellom 110 - 140 cm

990,-
Sesongkort

For de opptil 110 cm

450,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Felles årskort

over 140 cm

Inngang: H&L Kristiansand Klatresenter på Odderøya og H&L Kristiansand klatrepark på Grotjønn i ordinær åpningstid.
NB!
Klatresenteret på Odderøya stenger i april for ombygging. Klatreparken på Grotjønn åpner i april.

1490,-
Mellom 110 - 140 cm

Inngang: H&L Kristiansand Klatresenter på Odderøya og H&L Kristiansand klatrepark på Grotjønn i ordinær åpningstid.
NB!
Klatresenteret på Odderøya stenger i april for ombygging. Klatreparken på Grotjønn åpner i april.

1290,-
Under 110 cm

Inngang: H&L Kristiansand Klatresenter på Odderøya og H&L Kristiansand klatrepark på Grotjønn i ordinær åpningstid.
NB!
Klatresenteret på Odderøya stenger i april for ombygging. Klatreparken på Grotjønn åpner i april.

599,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Bedrift

After Work

Minimum 10 pers.

Kr 450 pr pers.
3 Kamp & Teambuilding inkl lunch

Kontakt oss

895,- pr pers
Fjellvåken Event

Kontakt oss

Kr 400 pr pers.
hl-icon-ticket-bw-neg

Skoler, Idrettsklubber, Foreninger & Barnehager

Skole- & studentklatring

Minimum 15 pers.
Inntil 4t aktivitet.

Kr 250 pr pers.
Idrettsklubber & Foreninger

Minimum 10 pers.
Inntil 3t aktivitet.

Kr. 250 pr pers.
Barnehager

Minimum 10 pers.
Inntil 3t aktivitet.

Kr 150 pr pers.
hl-icon-ticket-bw-neg

Andre Grupper

Klatrebursdag

Minimum 10 pers.
Klatrepizza kan bestilles.
Inntil 3 timers aktivitet.

Kr 210 - 250 pr pers.
Utdrikningslag

Ved flere enn 20 pers. gis en rabatt på 50,- pr. pers.

- 50,-
Aktivitetsdag for grupper

Ved flere enn 20 pers. gis en rabatt på 50,- pr. pers.

- 50,-

Åpningstider 2020

Første åpningsdag er torsdag 9. april. Merk at åpningstidene varierer i løpet av sesongen. Gruppe/bedriftsarrangement har vi utenom ordinær åpningstid. Kontakt oss for bestilling på kristiansand@hoytlavt.no.

9. april - 12. april - Påsken 2020

ÅPENT:

ÅPENT: 9. april - skjærtorsdag kl. 11:00 - 17:00
ÅPENT: 10. april - langfredag kl. 11:00 - 17:00
ÅPENT: 11. april - påskeaften kl. 11:00 - 17:00
ÅPENT: 12. april - 1. påskedag kl. 11:00 - 17:00

Starten på løypene stenger 30 minutter før stengetid.

Kjøp billett

13. april - 19. juni

ÅPENT:

Lørdag & Søndag kl 11:00 - 17:00

MERKNAD:

ÅPENT: 1. mai - kl. 11:00 - 17:00

Starten på løypene stenger 30 minutter før stengetid.

Kjøp billett

20. juni - 16. august

ÅPENT:

Alle dager kl. 11:00 - 17:00

Starten på løypene stenger 30 minutter før stengetid.

Kjøp billett

17. august - 31. oktober

ÅPENT:

Lørdag & Søndag kl. 11:00 - 17:00

MERKNAD:

Åpent i ukedager i høstferie:
28. september kl. 11:00 - 17:00
29. september kl. 11:00 - 17:00
30. september kl. 11:00 -17:00
01. oktober kl. 11:00 - 17:00
02. oktober kl. 11:00 - 17:00

Starten på løypene stenger 30 minutter før stengetid.

Kjøp billett