Close

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er den enkleste og rød er den vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne og blå. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.

Vektgrense: 120 kg

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter

Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest en time før ankomst. Da er du/dere garantert plass.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet & Opplæring

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Parkering

Parkering for gjester til klatreparken er ved Trøymshallen og Biblioteket som ligger 100-200 meter østover for klatreparken.

Øvrige parkeringsplasser i Hemsedal sentrum har maks 2 timer parkering.

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

På vinteren er det viktig med gode hansker eller votter.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke

Ta gjerne med deg din egen mat og drikke i parken. Vi har sittebenker både ute på øya og ved resepsjonsområdet.

Vi selger nøtter, drikke og is i kiosken. Ellers er det matbutikk og hyggelige cafeer 100-200 meter unna.

Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hva med barn i parken?

Alle som er over 80 cm kan klatre i parken vår.

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha med en voksen i blå, røde og sorte løyper. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

- Hva er egenerklæringsskjema?

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man?

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Parken har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Vi har et maks antall seler som vi deler ut. Når dette antallet er nådd, kommer det ikke inn flere før noen leverer tilbake selen. Dette er for at det ikke skal bli for fullt i parken.

- Hvor parkerer jeg?

Vi har gratis parkering. Parkeringen til klatreparken er ved Trøymshallen og Biblioteket som ligger 100-200 meter østover for klatreparken. Øvrig parkering i Hemsedal sentrum har maks 2 timer parkering.

- Hva er Drop-in?

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass.

- Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

- Er det noen form for servering?

Vi selger nøtter, is og drikke i parken vår. Ta gjerne med mat og drikke om du ønsker det.

Matbutikk og mange hyggelige cafeer finner du i Hemsedal Sentrum som ligger 200 meter fra klatreparken.

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale?

Nei. De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor du kan oppleve parken fra bakkenivå.

- Er det lov å ha med medbrakt mat?

Ja, det er lov.

Vi har også noen sittebenker rund omkring i parken.

- Kan jeg ta med hunden min?

Hunder er tillatt i parken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette bør avtales på forhånd. For spørsmål og kontakt hemsedal@hoytlavt.no eller tlf +47 942 14 111.

- Tar dere i mot ledsagerbevis?

Ja, vi tar i mot ledsagerbevis. For å bestille billett med ledsagerbevis legger man inn koden: LEDSAGER der hvor det står "Legg til kampanjekode" ved kjøp av billett. Ledsagerbevis må fremlegges ved ankomst.

- Hva om været blir dårlig?

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til hemsedal@hoytlavt.no og vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf +47 942 14 111 (her er det dessverre stor pågang i sesong).

- Hvilken aldersgruppe passer klatreparken for?

Klatreparken vår passer for alle aldersgrupper! Gjestene våre er fra minstemann på 1 år og 10 mnd til bestefar på 80 år. Man må minst være 80 cm.

Etter endt klatredag er både 5 åringen, 13 åringne, 20 åringen og 45 åringen like førnøyde!

Vi har fem ulike løyper med ulike vanskelighetsnivå og høydekrav. Noen løyper går lavt og noen går høyt. Vi har også et 12 meter høyt klatretårn med klatrevegg og "Skogshornfallet"...

- Hvordan kommer man seg ut på øya?

Klatreløypene våre ligger på en øy. For å komme seg over dit må du kjøre zip-line over elva fra resepsjon- og opplæingsområdet. Du kjører zip-line fra klatretårnet.

Det er også mulig å gå rundt for å komme ut til det fine turområdet på øya. Du går da opp på hovedveien og over bru mellom Peppes Pizza og Apoteket.

Våren 2019 kommer det en gåbro over til øya fra klatreparken.

Veien til oss

Her finner du veibeskrivelse og informasjon om hvordan du kommer deg til klatreparken.

hl-icon-direction-bw-pos

Adresse

Du finner klatreparken midt i Hemsedal sentrum.
Besøksadressen vår er: Meierivegen 3, Hemsedal

Parkering

NB: Hemsedal sentrum har maks 2 timer parkering. Parkering for gjester til klatreparken er ved Trøimshallen og Biblioteket som ligger 100-200 meter østover for klatreparken.

Parkering-2.jpg#asset:7785

Åpningstider 2020

Merk at åpningstidene varierer iløpet av året. Grupper har også mulighet til å bestille tid utenom åpningstider. Send en forespørsel til hemsedal@hoytlavt.no

Vi tar imot gruppebestillinger

ÅPENT:

Vi åpner klatreparken til påske. Men åpner gjerne klatreparken hver dag hele året for gruppebestillinger. Dette gjelder både i og utenom ordinær åpningstid.

Send en mail til oss: hemsedal@hoytlavt.no

5.april - 12.april: PÅSKE

ÅPENT:

Palmesøndag til 1.Påskedag kl. 10.00 -16.00

30. mai - 19.juni

ÅPENT:

Lørdager og søndager kl. 10.00 - 16.00

Vi tar imot små og store grupper på bestilling alle dager.

Send mail til: hemsedal@hoytlavt.no

20.juni - 16. august: SOMMERFERIE

ÅPENT:

Alle dager kl. 10.00 - 17.00

17.august- 30.august

ÅPENT:

Tirsdag, torsdag, lørdag og søndag kl. 10.00 - 16.00

Vi tar imot små og store grupper på bestilling alle dager.

Send mail til: hemsedal@hoytlavt.no

1.september - 27.september

ÅPENT:

Lørdag og søndag kl. 10.00 -16.00

Vi tar imot små og store grupper på bestilling alle dager.

Send mail til hemsedal@hoytlavt.no

28.september- 4.oktober: HØSTFERIE I

ÅPENT:

Alle dager kl. 10.00 -17.00

5.oktober - 11.oktober: HØSTFERIE II

ÅPENT:

Tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 10.00-16.00

Vi tar imot små og store grupper på bestilling alle dager.

Send mail til: hemsedal@hoytlavt.no

12.oktober og utover høsten og vinteren

ÅPENT:

Vi tar imot små og store grupper på bestilling alle dager.

Send mail til hemsedal@hoytlavt.no

Priser 2020

Finn oversikt over priser for aktiviteter i klatreparken. I våre dagbilletter er alt inkludert både alle klatreløypene, Skogshornfallet og klatreveggen. Du sikrer deg plass til klatreparken ved å kjøpe på nett senest en time før åpningstid. Det er også mulig å kjøpe drop-in-billetter ved ankomst i parken. Det er gratis inngang i klatreparken, det er kun de som skal klatre i løypene som må kjøpe billett.

hl-icon-ticket-bw-neg

Dagspass i ordinær åpningstid

Dag - Stor

Person over 140 cm høy. (Inkl. klatrevegg og Skogshornsfallet)

380,-
Dag - Medium

Person 110 - 140 cm høy. (Inkl. klatrevegg og Skogshornsfallet)

320,-
Dag - Liten

Person under 110 cm. (Inkl. klatrevegg og Skogshornsfallet)

185,-
Bare klatrevegg og Skogshornfallet

Alle høyder. Pris per pers. Mulig fra kl. 14.30 og ut dagen.

150,-
Grupperabatt

For grupper fra 20 personer og oppover. 50,- i rabatt per pers. (må bestilles på forhånd og betales samlet på nett)

For grupper over 50 personer, 100,- i rabatt per pers

-50,-/ - 100,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Sesongkort

Sesongkort - Stor

Person over 140 cm høy.

1550,-
Sesongkort - Medium

Person 110 - 140 cm høy.


1350,-
Sesongkort - Liten

Person under 110 cm.1100,-
Sesongkort- Fleksibelt

Kan disponeres av to foresatte ved kjøp av sesongkort til barn under 12 år. (forutsetter et kjøp av sesongkort til barn under 12 år og kortet registreres på to navn, det er kun en som kan bruke det om gangen) Kortet er ment for foresatte som ønsker å veksle på å følge barn i klatreparken.1900,-