Close

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Oransje er de enkleste og rød er den vanskeligste. I mellom finner man grønne og blå. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Oransje: Over 80 cm.
Grønn: Over 110 cm.
Blå og rød: Over 140 cm.

Vektgrense: 120 kg

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter

Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet & Opplæring

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

På grunn av sikkerhetsmessige grunner tillates det ikke å ha med eget klatreutstyr. Alt utstyr får dere låne hos oss.

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning

Anbefalt bekledning varierer med sesong. På sommeren anbefaler vi treningstøy eller turtøy. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Til vinterklatring passer det fint med skibekledning, hansker, tynn lue som passer under hjelm og varme sko med god såle.

Man blir fort varm av aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Ved torden og/eller kraftig vind sommerstid og ved værsituasjon høst, vinter og vår som gir utfordring for drift og sikkerhet kan hele eller deler av parken måtte stenges. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger. Følg oss på Facebook for oppdatering.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke

Det er forbudt med engangsgriller i parken. For å bruke våre bålpanner må du kjøpe grillkull hos oss. Grillkull og leie av bålpanne = kr 100. Du får kjøpt mineralvann, saft, kaffe, vafler, mm både i resepsjonen og gapahuken i parken, der er det selvbetjening og betaling med Vipps men du kan betale i resepsjonen og (kontanter, kort).

hl-icon-sleep-bw-pos

Overnatting

Overnattingstilbud i området finner du her.

Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hva med barn i parken?

Barn under 6 år må ha med en voksen i oransje og grønne løyper. Barn under 12 år må ha med en voksen i blå og røde løyper. Vi anbefaler min. 1 voksen per 4. barn. Gjelder ikke Lille Bjørn og Pegasus hvor man kan hjelpe barna fra bakken. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

- Hva er egenerklæringsskjema?

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man?

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst én gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Parken har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Vi har et maks antall seler som vi deler ut. Når dette antallet er nådd kommer det ikke inn flere før noen leverer tilbake selen.

- Hvor parkerer jeg?

Det er parkeringsplass ved resepsjonen.

- Hva er Drop-in?

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass. På dager med ordinær åpningstid legges billetter som ikke har blitt solgt på forhånd ut til salg i vår resepsjon.

- Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

- Er det noen form for servering?

I parkens åpningstid får du kjøpt mineralvann, saft, kvikk lunsj, mm i resepsjonen.

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale?

Nei. De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe kort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

- Er det lov å ha med medbrakt mat?

Det finnes grillplass og benker hvor man kan nyte medbrakt mat. Grunnet brannfare tillates ikke medbrakt kull, engangsgriller osv. For å bruke våre bålpanner må du kjøpe grillkull hos oss. Grillkull og leie av bålpanne = kr 100.

- Kan jeg ta med hunden min?

Hunder er tillatt i parken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd. Hunder skal ikke tas med inn mot bolighuset på gården.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål og kontakt bjorli@hoytlavt.no eller ring oss på tlf. 984 06 262.

- Hva om været blir dårlig?

Parken holder åpent uansett vær i sommersesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger. Om vinteren åpnes parken når været tillater det. Det vil hver dag under vinterhalvåret bli gjort en vurdering om det er forsvarlig å åpne parken, følg med på bl.a. Facebook-siden vår.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv. finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til bjorli@hoytlavt.no og vi svarer deg omgående. Vi kan også nås på tlf. 984 06 262 (her er det dessverre stor pågang i sesong).

Veien til oss

Her finner du veibeskrivelse og informasjon om hvordan du kommer deg til klatreparken. Når du kommer til rundkjøringen på Bjorli (E136) følg skilting mot klatreparken. Ca. 800 m fra rundkjøringen til skisenteret, tar du til venstre i krysset og 200 m oppover – da ser du oss eller følg skilting.

hl-icon-direction-bw-pos

Gardsvegen 22, 2669 Bjorli

Rett ved siden av Bjorli Skisenter

hl-icon-direction-bw-pos

Med bil

Se etter skilt klatrepark ved rundkjøring på Bjorli og skiltet Høyt og Lavt ved bensinstasjon og ved skitrekket.

hl-icon-direction-bw-pos

GPS koordinater

GPS Latitude: 62.26753
GPS Longitude: 8.20976

hl-icon-address-bw-pos

Tog

Raumabanen fra enten Dombås eller Åndalsnes. Se nsb.no

hl-icon-direction-bw-pos

Avstander

  • Dombås: 55 km (45 min)
  • Kristiansund: 169 km (3 time 10 min)
  • Lillehammer: 209 km (2 time 53 min)
  • Molde: 110 km (2 time 22 min)
  • Oppdal: 134 km (1 time 48 min)
  • Oslo: 390 km (4 time 55 min)
  • Trondheim: 253 km (3 time 40 min)
  • Ålesund: 155 km (2 time 18 min)
  • Åndalsnes: 50 km (46 min)

Åpningstider 2020

Merk at åpningstidene varierer og det kan være merknader i løpet av sesongen. Følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert på åpningstider. Grupper/bursdager/bedrifter kan booke utenom ordinære åpningstider. Ta kontakt for bestilling på bjorli@hoytlavt.no eller mob. 984 06 262.

Vinterferien 2020 (15. februar - 1. mars)

ÅPENT:

Hver dag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00

Vi må ta forbehold om været. Parken kan bli stengt på kort varsel, så følg med på Facebook-siden vår for oppdatert informasjon.

Kjøp billett

lørdager 7.-28. mars

ÅPENT:

Hver lørdag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00

Vi må ta forbehold om været. Parken kan bli stengt på kort varsel, så følg med på Facebook-siden vår for oppdatert informasjon.

Påske 2020 (4.-12. april)

ÅPENT:

Hver dag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00

Følg med på Facebook-siden vår for oppdatert informasjon.

MERKNAD:

God påske!

Kjøp billett

Helger 18 april til 16 mai

ÅPENT:

Hver lørdag og søndag dag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00

Vi må ta forbehold om været. Parken kan bli stengt på kort varsel, så følg med på Facebook-siden vår for oppdatert informasjon.

MERKNAD:

I tillegg har vi åpent fredag 1 mai

Kjøp billett

Langhelg Kristi Himmelfart - Torsdag til søndag

ÅPENT:

Hver dag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00


Kjøp billett

Pinsehelg lørdag til mandag

ÅPENT:

Hver dag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00


Kjøp billett

Helger 6.-14. juni

ÅPENT:

Hver lørdag og søndag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00


Kjøp billett

Sommerferien 20. juni til 16. august

ÅPENT:

Hver dag: Kl. 11.00-18.00
Oppmøte senest kl. 16.00


MERKNAD:

God sommer!

Kjøp billett

Helger 22. august til 27. september

ÅPENT:

Hver lørdag og søndag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00


Kjøp billett

Høstferie 3.-11. oktober

ÅPENT:

Hver dag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00


MERKNAD:

God høst

Kjøp billett

fra 17. oktober - hver lørdag

ÅPENT:

Hver lørdag: Kl. 11.00-16.00
Oppmøte senest kl. 14.00

Vi går vinteren i møte og må ta forbehold om været. Parken kan bli stengt på kort varsel, så følg med på Facebook-siden vår for oppdatert informasjon.

Kjøp billett

Priser 2020

Her finner du oversikt over priser for klatreparken. Du kan bestille billetter her men det er også mulig å kjøpe drop-in-billetter ved ankomst i parken hvis det fortsatt er ledige billetter. Det er gratis inngang i klatreparken, det er kun de som skal klatre som må kjøpe billett. Ved booking av gruppebilletter ta kontakt på bjorli@hoytlavt.no eller mob. +47 984 06 262.

hl-icon-ticket-bw-neg

Dagskort

Dag - Stor

Person over 140 cm.

340,-
Dag - Medium

Person fra 110 cm - 140 cm.

290,-
Dag - Liten

Person fra 80 cm - 110 cm.

180,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Årskort

Årskort 2020

Person over 140 cm. I vinterferien får du 20% rabatt

1700,- / 1360,-
Årskort 2020

Person fra 80 cm til 140 cm. I vinterferien får du 20% rabatt

1100,- / 880,-
hl-symbol-gavekort_2-rgb-neg

Gavekort

Gavekort - År

Person over 140 cm.
I vinterferien får du 20% rabatt

1700,- / 1360,-
Gavekort - År

Person fra 80 cm til 140 cm.
I vinterferien får du 20% rabatt

1100,- / 880,-
Gavekort - Stor

Person over 140 cm

340,-
Gavekort - Medium

Person fra 110 cm - 140 cm

290,-
Gavekort - Liten

Person fra 80 cm - 110 cm.

180,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Grupper, bedrifter, utdrikningslag, lag og foreninger

Ordinær åpningstid

20+ pers. kr 310, mindre grupper dvs. 10 - 20 pers. kr 320 - avtal pris utenfor ordinær åpningstid

310,- til 320,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Skoler

Utenom ordinær åpningstid

Kr 50,- i rabatt på ordinær billett (prisen blir: over 140 cm = kr 290,-, mellom 110 cm og 140 cm = kr 240,- og mellom 80 cm og 110 cm = kr 130,-). Prisen inkluderer hansker til alle.

hl-icon-ticket-bw-neg

Barnehager

I og utenom ordinær åpningstid

Uansett høyde. Klatring kun i oransje løyper.

160,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Bursdagsklatring

Ordinær åpningstid

Over 140 cm. Minimum 10 pers. Under 10 pers. ordinær pris

310,-
Ordinær åpningstid

Fra 110 cm -140 cm. Minimum 10 pers. Under 10 pers. ordinær pris

260,-
Ordinær åpningstid

Fra 80 cm -110 cm. Minimum 10 pers. Under 10 pers. ordinær pris

150,-
Utenom ordinær åpningstid

Minstepris

2800,-